Bujabéza - O kapele | Bandzone.cz

Bujabéza world music-rock / Olomouc

Playlist kapely
0:00 / 0:00
  • Dobrovolník
    Před odletem
  • Kdo kořalku rád pijává
    Před odletem
  • Ponocný
    Před odletem
  • Podzim s ní
    Před odletem
  • Marinka
    Před odletem
  • Nebudeš má panenko
    Potvory di Mare
  • Děťobijkyně (Potvory di Mare)
    Potvory di Mare

Členové skupiny

Kontakty a odkazy

Z důvodů ochrany proti spamu jsou kontakty skryté a chráněné captchou. CAPTCHA je většinou různě zdeformovaný obrázek obsahující text, který má ověřit, zda u počítače sedí člověk anebo jde o robota. Robot totiž nedokáže rozpoznat text, který se na obrázku nachází. CAPTCHA slouží k tomu, aby automatizovaní roboti neposílali nevyžádanou poštu (tzv. spam) na uvedené emailové adresy.

Dodatečné info

kapelník: Jan Sítař - klavír, zpěv

Zuzana Pustinová - zpěv, perkuse

Vít Zaoral - akordeon


Stálý host: Zuzana Knytlová - zpěv, perkuse

 

KONTAKT:

bujabeza@bujabeza.cz

 www.bujabeza.cz

Bio a historie

Francouzská bujabéza

ingredience:

2 litry vody, 1 kg mořských ryb, půl langusty (možno i krevety nebo račí oscásky), 1/10 litru oleje, 2 stroužky česneku, 1/8 litru bílého vína, 2 střední rajčata, pepř, sůl, šafrán, 1 bobkový list, trochu fenyklu, 50 g cibule, 2 pórky, kolečko citrónu, bílý chleba

příprava:

V kastrolu nahřejeme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a pórek, přidáme očištěnou, omytou a rozpůlenou langustu a vše rychle osmahneme. Přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené rybí maso, opět trochu osmahneme, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, jemně rozsekaný česnek, bobkový list, fenykl, šafrán a kolečko citronu. Přivedeme do varu a vaříme asi 15 minut. Hotovou polévku procedíme a nalijeme na krajíčky bílého chleba, které jsme narovnali do misky. Uvařené rybí maso z langusty nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Rybí maso můžeme upravit i zvlášť na mísu a ozdobit hlávkovým salátem.